Web Analytics Made Easy - Statcounter

درس‌گفتار «روندها و نمودهای عرفی شدن در ایران» با ارائه سیدمحسن میرمهدی، آهنگساز و دکتری فلسفه، از دوم اسفندماه به مدت ۱۲ جلسه، دوشنبه‌ها از ساعت ۱۸ الی ۲۰ هم‌زمان به صورت حضوری و مجازی در سرای شهید آوینی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار می‌شود.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، در این درس‌گفتار مباحث زیر مطرح می‌شود:

سکولاریزاسیون در ایران غالباً مفهومی است که در مقابل دین فهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این درس‌گفتار برآنیم تا با آشنایی‌زدایی از این مفهوم، نگرش متفاوتی به آن داشته باشیم و در این راستا به دو پرسش مهم و در دو جهت بپردازیم:

نخست: آیا آنچنان که امروزه عموم مردم و حتی جماعتی از نخبگان می‌فهمند آنچه در عصر مدرن به نام سکولاریزاسیون رخ داده به معنای جدایی دین و دنیا است یا این که نه گویی در مدرنیته صورتی دگرگون شده از دیانت عرضه می‌‌شود؟

دوم:آیا دنیوی شدن امری مختص به عصر مدرن است یا این که سکولاریزاسیون یا دنیوی شدن که یکی از مؤلفه‌های بنیادین مدرنیته دانسته می‌شود پیش از این و به طریقی دیگر در ادیان ابراهیمی معنا یافته بود؟ به عبارت دیگر آیا می‌توان بنیان‌های سکولاریزاسیون را در دین و در اسلام جستجو نمود؟ آیا لزوماً سکولاریزاسیون به معنای گسست دین از دنیا و احالة یکسرة دین به معنویت و روحانیت است؟

در واقع یکی از اهداف مهم این درس‌گفتار گذر از دو صورت از غرب‌زدگی در ایران معاصر است.

اول نگرشی است آشناتر که در طرح دوگانه دین و سکولاریسم جانب دومی را می‌گیرد و از همان موضع به نقد دیانت می‌پردازد. دوم رویکردی که برخی دین‌داران دارند و دین را در مقابل هرگونه دنیوی شدن می‌دانند و به این اعتبار سکولاریزاسیون را امری نافی دیانت قلمداد می‌کنند.

نگرش این درس‌گفتار در بررسی نسبت میان دین و سکولاریزاسیون نقد این هر دو دیدگاه و طرح چشم‌انداز دیگری است که برای شناختش باید با آن همراه شد.

این دوره برای چه کسانی مناسب است؟

در درجه اول دانشجویان و به طور خاص دانشجویان علوم انسانی و طلاب مخاطب این درس‌گفتار هستند.

اما پرسش از عرفی شدن در ایران مخاطب عام را هم به تأمل درباره آن دعوت می‌کند چون نقطه عزیمت بحث همان  مسائل روزمره مردم است.

شیوه اجرایی کلاس چگونه است؟

هر جلسه با طرح یک مسئله شکل می‌گیرد که برای پاسخ به پرسش،‌ جستجو را از متن امر روزمره آغاز می‌کنیم و آن را تا عمق فلسفه و الهیات و تاریخ پی می‌گیریم. در این راستا برخی کتب و مقالات به یاری ما خواهند آمد که مهم‌ترین آن‌ها کتاب «دیالکتیک روشنگری» است. اگرچه در این درس‌گفتار بنای خوانش کامل این کتاب را نداریم اما از رهیافت‌های این اثر در تحلیل رخدادهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی تاریخ معاصر ایران بهره خواهیم گرفت.

انتهای پیام //

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران دین فرهنگ و هنر فلسفه نخبگان درس گفتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۰۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهنسال‌ترین معلم ایران درگذشت + سوابق

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ اسعد رسولی گفت: مرحوم حجازی متولد سال ۱۲۹۶ بود که در سال ۱۳۱۶ به عنوان معلم در اموزش و پرورش استخدام شد و یکی از نخستین معلمان این شهر به شمار می آمد.

بیشتر بخوانید؛ صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد

وی اضافه کرد: این معلم دلسوز و پرتلاش پس از ۳۴ سال خدمت در آموزش و پرورش مهاباد سرانجام در سال ۱۳۵۶ و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به درجه بازنشستگی نایل آمده بود.

رییس آموزش و پرورش مهاباد گفت: مرحوم حجازی در دوران خدمتش در تمامی مقاطع تحصیلی به تدریس مشغول بود و علاوه بر ریاست اداره آموزش و پرورش، مسوولیت سازمانان جوانان و هلال احمر (شیرو خورشید) مهاباد را نیز در کارنامه مدیرتی خود داشت.

وی اظهار کرد: از مرحوم حجازی چند تالیف شامل کتاب خاطرات و دیوان اشعار به زبان های کُردی و فارسی به یادگار مانده است که هنوز به چاپ نرسیده است.

آیین تشییع و خاکسپاری مرحوم حجازی با حضور گسترده مردم بویژه شاگران وی در آرامستان باغ فردوس مهاباد برگزار و مجلس ترحیم وی در مسجد مولوی این شهرستان برگزار می شود.

مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

فاطمه نورنژاد کد خبر: 1229346 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • همایش شاهنامه و امر سیاسی برگزار می‌شود
  • دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ فردا برگزار می شود+ شرایط
  • آغاز بیست‌وسومین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • صعود تیم مهدی طارمی به لیگ دسته اول جوانان ایران
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • داور قمی موفق به کسب درجه داوری آسیا شد
  • کهنسال‌ترین معلم ایران درگذشت + سوابق
  • کهنسال‌ترین معلم ایران در مهاباد درگذشت
  • آینده‌سازان والیبال حریفان جهانی خود را شناختند